Bucephalus Ads

sâmbătă, 14 mai 2016

Doi NEBUNI la ceas de seara

                                                      Doi NEBUNI la ceas de seara.


Vineri ora 17.00, 13.05.2016 primesc telefon de la prietenul Alin care ma intreaba ce fac eu acasa nu cumva ma plictisesc?..Ma intreaba daca merg cu el pana la dracu in praznic sa-si lase masina la un prieten.Dracu in Praznic avea si un nume...Comuna Cartojani undeva la 60 km de Bucuresti.

Ii raspund ca merg,ma echipez si merg din Militari pana in Ghencea.La Tv anuntau stirile ca mare furtuna ce este prin Jud.Dambovita,Arges etc.Ies afara din casa si iaca ce sa vezi....nori negrii de furtuna.Spiritul de aventura imi sopteste usor in ureche du-te fie ce o fi.Ori ajung inapoi pe bicicleta ori cu SMURD-ul,cumva tot ajung inapoi si viu.

Ajung in Ghencea si urcam biclele pe suportul pentru bicle al masinii lui Alin.Demontam saua,pedalele si pornim spre dracu in praznic Comuna Cartojani.

                                Trecem de Centura Bucurestiului si o luam prin Domnesti.

Mergem cu masina mai glumim mai fumam nefiind prea atent la drum.Undeva dupa Comuna Malul Spart intam intr-o padure uriasa unde ma rupe o durere de burta de ma luase transpiratiile.Ii zic lu Alin opreste nene in padure ca ma duc sa "marchez" locul ca nu mai pot.Intru in padure si mai vad vreo 10 "marcaje"semn ca o fi aerul mai tare prin zona aia de padure.Dupa ultimul "marcaj"zarit ma opresc sa-l "marchez" si eu.

Ma si gandeam stand pe vine Doamne bine ca nu eram in Maxi-Taxi sau Autobuz ceva ca trebuia sa sar din mers.

Imi rezolv problema elegant.Si pornim iar la drum.Zona aceea prin padure este foarte periculoasa depaseau vehiculele din fata ceva de speriat pe acolo si treceau cu 100-120km/h.Prietenul Alin imi tot spunea ca la intoarcere o sa ne fie greu pe acolo cu biclele.

Ajungem si la Cartojani in jurul orei 19.00.Aproape apunea soarele si noi aveam 60km pana acasa.

Cam ciudatel aratau puse pe acel suport,bine ca nu a agatat pe nimeni cu ele.Montam pedalele,seile si cei unde am mers sa lasam masina ne intreaba cu ce mergem inapoi..Pe bicicleta raspundem.Isi fac aia cate 3 cruci si o luam la galop spre Bucuresti.

Asta este drumul.La intoarcere decidem sa nu o mai luam pe unde am venit ci sa mergem prin Ciorogarla City.

In Cartojani gasesc un cuib de barza cu barza in el.Rautacioasa barza,nu a ridicat capul mai mult sa-i fac o poza pentru eternitate.O fi de bun augur cuibul berzei,cel putin asa speram.Cartojani este o comuna plina de Suedeji si Norvegienezi mai bronzati putin.Ma gadesc ca si-a pus bine barza cuibul aici ca le aduce cate un puradel pe zi satenilor.

                       La iesire din Cartojani spre Comuna Roata apare un rau.Raul Dambovnic.

                                                                              Pe pod.

Deja incepuse sa se lase racoare si imi iau si jacheta pe mine dupa care pozez ceva traznit....

Tare ciudat acest rau.Am vazut multe la 36 de ani ai mei insa un stalp de lumina in mijlocul unui rau nu mai vazusem.Probabil aceasta poza se inscrie la categoria "Dorel loveste din nou"

                                                      Facem stanga spre Comuna Roata.


Delusoare.Pare taman bun terenul pentru un off-road insa nu acum,poate altadata cu siguranta voi colinda si pe acolo.

                                            Un mac dragut.Pare o zona frumoasa,aerisita.

Drumul este foarte ingust si foarte prost cred ca asfaltul in zona aceasta a fost turnat pe vremea lui Cuza Voda.Multe masini, si cred ca nu a trecut masina pe langa noi sa nu ne claxoneze indelung.

Privelistile cu maci si zonele aerisite le-au luat locul sondele care erau cu sutele pe acolo.Se observa iarba putin rosiatica..zona este poluata masiv,excesiv cred eu.

Aici este o zona pe langa acele sonde unde s a deversat ceva sau a fost sparta vre o conducta ceva.Se observa ca este ingradita cu o banda ceva si este turnat niste pietris peste pacura aceea.Terenurile din jur sunt pline cu astfel de locuri,chiar nimeni nu vede pe nicaieri?As adauga si ceva mai grav si anume ca acea zona este una unde pasc vacile,oile.

                                           Niste Domnite iesite sa serveasca masa in oras.

Mergem cu 22-25km/h nu fortam foarte tare,urcam niste dealuri si mai ma opresc la cate o poza.

        Aici eram nici nu mai stiu...Ah ba stiu...suntem ...In a Middle of Fucking Nowhere.

Va aminteam mai sus de acea padure buclucasa iar Alin ma tot zorea sa-i dam mai tare sa trecem pe lumina acea padure ca era riscanta,se depasea haotic si noi nu aveam nici lumini.Farul meu de 2lei i se terminase bateriile de ceas si abia mai licarea.

Deja ne puneam probleme cum naiba ajungem noi in Bucuresti fara faruri.Stopuri pe spate avem amandoi insa in fata ne lipsea luminile care sunt utile si pentru a vedea ceva in fata si pentru a te vedea masinile venind din fata si care depaseau haotic de te aruncau in santuri.

 Ajungem la o intersectie de drumuri la iesire din comuna Roata.Din zona aceea cu plopii care ingradesc drumul am venit.Decidem sa facem un popas 5 minute.


                                              Din categoria "poze cu maimuta" hop si eu.

 De data asta nu mi-am mai uitat bidonul cu apa acasa ba chiar am facut exces de zel si mi-am mai luat inca un bidon cu apa in rucsac.

 Se odihneste si Bucifal al meu dupa coborarea in forta a unui deal cu inclinatie mare..Cred ca zburam cu 55km/h .Soferii isi cam faceau cruce ca ii depaseam cu bicicleta...Ce sa zic...2 Nebuni.

 Niste indicatoare fara utilitate pentru noi.Paradite bine,nici nu am inteles cine sau ce le-a indoit asa.Probabil Musca sau Tantarul lu Batman.

             Alin ingandurat serios din cauza acelei paduri care trebuia sa o trecem pe lumina cumva.

 Ajungem in Crevedia Mare dupa care urmeaza celebra padure care nici nu stiu cum se numeste dar cred ca e nesfarsita.are vreo 3km cred.Alin ma alerga cu 30km/h de imi ies ficatii din mine de efort.Si dai si lupta,eram supersonic spre padurea "marcata" de mine, si groaza lui Alin despre lipsa luminilor.

 In sfarsit ajungem la padure si mai este si putina lumina astfel ca putem trece relativ in singuranta pe acolo.

 Prietenul Alin ma alearga ca pe hotii de cai ..trenul intercity parca e si din 30km/h nu ma scoate.Si ficatii si plamanii mi i-a scos din mine cu viteza lui de Superman.Lunga si urata padure.Urlau coiotii sau lupii sau maidanejii  de ziceai ca esti in casa groazei.Bine ca nu i-am auzit cand "marcam" eu locul.

In sfarsit trecem padurea la apusul soarelui pe semi lumina si dupa atata efort ne oprim la o carciuma la intrarea in Comuna Malul Spart cred.


Bucifal al meu se odihneste si el langa confratele lui tot un RR 520.Diferentele intre ele sunt ca al meu are rotile de 26" al lui de 27,5" si franele la Bucifalul meu sunt hidraulice iar la a lui sunt mecanice.Niste biciclete foarte bune amandoua de altfel.
    

            Carciuma se numeste 2 Stejari.Putin curios fiindca in zona am vazut numai plopi.

           Rasfoim Meniul si alegem sa comandam niste Smallsi eu si niste Litalsi prietenul Alin.

Pana ne vin Litalsii mai rasfoim meniul.Gasesc apa Dorna..ce sexy e apa parca as comanda si eu una.

                                    Cate 5 Mititei ,paine,mustar si o cola.scurt si la obiect.    
       
Litalsii de altfel foarte gustosi si picanti.Dupa ce m-a alergat prietenul Alin cu 30km/h intra de minune Litalsii astia..
Mancam apoi stam 5 minute sa se aseze mititeii timp in care se intuneca complect afara.

La iesire ne astepta un Azorica cu balele de un metru la Litalsii nostrii.Il omenesc si pe el cu un Mititel si niste felii de paine.Am avut impresia ca nu are dinti Azorel ca a inghitit fara sa mestece nimic.

Ha Ha..cam asa arata drumul pe unde trebuie sa mergem si fara lumini.Imi fac o cruce cu limba in gura si pornim la drum.Cele cateva becuri de pe stalpi se termina si apoi bezna totala.Intre comuna Malul Spart si Bolintin Vale este un drum groaznic.Niste gropi de se vedea lejer China prin ele si un intuneric dala negru de nu-mi vedeam nici mainile pe ghidon.

Vorba la un fost presedinte...Noaptea nu-i ca ziua..si asa este ca in bezna aia nici nu mai stiam pe unde megem,nici pe unde suntem,si saream prin gropile alea de-mi sarea si sapca din cap.Masinile nu ne observau si era cam maro situatia.

Imi aduc aminte ca am in rucsac niste brichete de la tigari care au beculete pe buton.Le scot,ii dau una lu Alin una mie si incercam sa mergem asa.Macar erau vizibile din fata si ne mai observau soferii care in acea zona mai faceau si raliuri cu niste cazane de BMW-uri de prin 1995.

Ajungem in Bolintin Vale si la primul stalp cu lumina oprim.De pe acel drum am venit noi.Parca ar fi intrarea in IAD nu altceva.Deci am mers pe drumul ala de aveam impresia ca nu se mai termina.Prietenul Alin imi zice ....ma nene dar unde tot megem,se termina Planeta si noi nu mai ajungem nicaieri.Adevarul este ca si eu credeam ca la un moment dat o sa ma lovesc de vrun panou cu "GHINI ATI VENIT IN MOLDOVA".Simteam ca mergem in gol.nu se mai termina drumul.

Cam atat lumineaza o bricheta.Insa romanul fiind inventiv din nascare se descurca in orice situatie.

                  Nu exagerez dar cred ca am fumat acea tigara in timp record...sub 1 minut.

            Normal ca nu se vede in poza insa va spun eu ca aveam inima cat un purice.

 Prietenul Alin si el la pauza de tigara.Tin sa mentionez ca in ciuda lipsei luminilor am ras cu Alin tot drumul.Ne amuzam din orice mai spunea fiecare cate o gluma si radeam in hohote si tare de sculam si satenii din case cu rasul nostru bezmetic.Un fel de haz de necaz.

 Ajungem in centru Bolintinului Vale si mai pozez ceva care se vrea un monument.Scuzati calitatea pozelor insa am un telefon cu camera de 5mega pixeli si blitul este cam degeaba pus la telefon ca nu vezi nimic cu el.

Ne indreptam spre Bolintin Deal si iar tragem o portie de sosea in bezna.Nustiu cum sa ma exprim mai bine insa Noaptea la tara parca e mai noapte si Intunericul este intuneric nene de nu iti vezi tenesii in picioare.

                                          In Bolintin Deal ajungem la un Castel...WOW....

        Ma simteam ca in basme in preajma acestui castel.Sau cel putin ca in Jack si vrejul de fasole.

      Acest castel defapt este un restaurant Italienesc care are si Hotel ceva sau camere de inchiriat.

                                                        Bucifal si Castelul Fermecat.

                          Foarte elegant mi s-a parut castelul si deloc chicios.Bravo Bolintineni.


Mergem in ritm alert spre Bucuresti si la iesire din Bolintin Deal dam de alta padure plina de caini pe langa sosea.Fix la mijlocul padurii apare si semnul cu adio Bolintin.Facem sprinturi serioase sa scapam de caini,eu scot bidonul de apa din suport si ii stropesc cu jet in mecla si abia scapam de ei.

        Gonim furibund spre minunata comuna si cu nume haios si anume Comuna Ciorogarla.

 In Ciorogarla gasesc un tractor ciudat.Pe rotile din spate este un scaun,volanul si motorul iar pe rotile din fata este asezata cumva o remorca sau platforma care este plina cu pamant si cu flori.

 Din categoria Romanii si inventiile lor.Insa o inventie frumoasa mie unul mi-a placut.As da o tura cu el prin fata la Clubul BOA sau BAMBOO sa agat pocnitori(domnisoare) si sa le ofer cate o floare.Mare minune de nu le-ar manca.

In Ciorogarla drumul merge pe langa Autostrada A1 si ii spun lui Alin sa facem stanga pe autostrada si sa mergem cativa km pe autostrada(desi este interzis).La cate tampenii facusem ce mai conta una.Veste reflectorizante nu aveam,lumini nu aveam,casca nu aveam si lista continua.Ce mai conta inca o tampene.

Insa Alin zice "nu ma nene ma" ca stie el niste poteci niste drumulete care merg cumva paralel cu autostrada dar trebuia sa trecem niste sine de cale ferata.Ii spun ok si o luam spre sinele din Ciorogarla.Ajungem la sine si...surprize,surprize.Pe sine era oprit un tren marfar lung cat o zi de post.Pfffui ce ne facem acum.

Ne decidem sa ocolim trenul prin fata lui.In fata trenului locomotiva pornita,o locomotiva diesel facea un zgomot infernal.Sinistra era si imaginea si locul plus ca era bineinteles tot BEZNA.Luam bicicletele in carca efectiv si traversam 3-4 sine si apoi cautam cararea minune.O gasim si mergem pana la Hornbach,Kika si ce mai este pe acolo pana ajungem la Centura Bucurestiului.


 Ajungem la Centura si ne mai oprim la o ultima tigara amandoi.Apoi sarim iar alte sine de tren adica linia de tren care inconjoara Bucurestiul pe langa Centura lui, si ne strecuram pe alt drumulet spre Bucuresti.

 Si ajungem si la Bucuresti fix la inceputul Autostrazii A1.Pana la urma a fost ok si alegerea sa nu o luam pe autostrada,cu putine emotii cu marfarul ala insa am terminat cu bine aventura.

                         O ultima poza cu Bucifal mandru de el si isprava care a facut-o.

                      Ciclocomputerul arata 55,60 km.Mie mi-au parut a fi sute de km.din cauza beznei.Ora este 22.30...asadar 3 ore jumate de orbecait ca nebunii.

Cuvant de incheiere...La lume poate le este mila de mine,in ochii lor par sarac cu duhul sau putin nebun.Insa mie imi este mila de ei stiind ca ei nu pot avea ceea ce am eu si anume Libertatea de a face ce vrea.

Si o scurta poezioara..........................................................................................

Mi-e dor...

Mi-e dor...
Mi-e dor de tot ce ar fi putut să fie
Mi-e dor de viaţă, ca de bucurie.
Mi-e dor de tine, vis neîmplinit
Mi-e dor de clipa fără de sfârşit.
Mi-e dor de vise care-s împlinite
Mi-e dor de taine nedescoperite.
Mi-e dor de tot ce e frumos pe lume

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu