Bucephalus Ads

miercuri, 11 mai 2016

Aventuri "On-Namol"


Aventuri "On-Namol" ...Traseul este urmatorul:Militari-Pantelimon-Cernica-Tanganu-Caldararu...Centura Bucuresti-Militari..80km parcursi,8 ore cu pauze de hidratare.

                                                                  Harta pe bike-map.

Incep prin a mentiona ca bunul meu prieten Alin se gandeste la mine pe la ora 23 ieri seara si suna la mine cu rugamintea sa mergem pana la Cernica unde avea de rezolvat unele treburi.Ii dau accordul ca merg si pe la ora 8 dimineata ies pe usa grabit cu rucsacul,cu geaca,cu Bucifal(bicicleta) si dupa 1 km imi dau seama ca bidonul meu cu apa este uitat acasa la loc de cinste langa usa ca nu cumva sa-l uit.Si acolo a ramas.

Dupa cativa km ma intalnesc cu Alin in fata unui centu comercial si dupa o scurta discutie pornim la drum.Cum nu aveam apa deloc la mine,ma opresc in zona Kogalniceanu din Bucuresti aproape de parcul Cismigiu ca sa-mi cumpar o apa la juma de litru.

Mergem uns pana in Pantelimon unde dupa ce trecem de soseaua Catelul ne oprim in parcul Pantelimon undeva pe malul lacului unde facem o pauza de tigara si hidratare.

Sa il prezint putin si pe noul Bucifal...Bicicleta este un RR 520,furca fata 100mm XCR,jante duble,frane fata-spate+manete frana+etriere- Tektro Auriga Hidraulice, cu discuri de frana de 160.Deraior Acera,manete schimbator Acera.Cadru Aluminiu 6061,pedale metalice...9pinioane,3foi,27viteze.Cauciucuri pliabile Hutchinson PYTHON.

Mergem mai departe hidratati si odihniti 5 minute.Ajungem la rondul din comuna Pantelimon unde viram spre dreapta spre Cernica,mergem si tot mergem fara sa comentam prea multe.Ajungem in Cernica trecem de manastire si Alin il suna pe respectivul cu care avea treaba si acela ii spune ca nu in Cernica ci in alta comuna si anume Tanganu care este cam departe undeva dupa A2(autostrada soarelui).


Ne hotaram sa facem pauza la o terasa vizavi de padurea Cernica unde bem un Pepsi si-o caffe asezonate cu cate o tigara.
                                                                       pauza la suc
Plecam cu forte proaspete racoriti si hidratati si pedalam spre comuna Tanganu.

Ajungem si deasupra Autostrazii A2.
                                                                vedere spre Bucuresti
                                         vedere spre Bucuresti cam pe la km 18 al autostrazii.
                                                               vedere spre Constanta
Coboram in viteza apoi urcam niste dealuri cu inclinatie serioasa si ma tot intreb si acum de unde pana mea dealuri pe langa Bucuresti ..fie....., le urc si ajungem in comuna respectiva unde surpriza....acel individ nu este acasa si asteptam in jur de o ora si ceva pana vine acel baiat.

De plictiseala mergem in susul si-n josul comunei pana ne oprim taman la Biserica....o Biserica draguta.Imi fac curaj si ii spun lu Alin sa intram cu speranta ca o mai avea popa ceva Zaibar ramas de la Paste ,de la Impartasanie...dar nu a avut si nici nu am mai indraznit sa-l intreb nimic..Am multumit de primire si am spus ca ne odihnim pe o bancuta 30 minute in deplina liniste.
Turle,turnulete,cruci,cruciulite...si niste Sfinti....nu noi,cei pictati pe pereti.Nu am sesizat cum se numesc Sfintii dar cred ca este SF.Marcel si SF.Maricel.
                                                       "Un dar al tau pentru eternitate"
Se afisau niste conturi pentru donatii.
Nustiu ce PR are popa sau ce agent de Marketing insa sloganul de pe afisul bisericii pare ca are succes.

                                                    Potrivire cu peisajul ca nuca-n perete.
Trece timpul mai vorbim mai ne rugam....(sa nu ploua),si prietenul Alin se intalneste cu respectivul ,isi rezolva partial problema si apoi o tulim spre ...Bucuresti.Fiind interzis cu bicla pe Autostrada alegem sa mergem pe un drum paralel cu A2 prin partea dreapta a ei spre Bucuresti.Drumul ne duce printr-o alta comuna si anume Caldararu.
Aici ma cam dezorientez putin si inspiratia imi spune ca sa intreb pe cineva despre drum.Gasesc un mos intr o intersectie si incep si intreb...bla..bla..apoi mosul ma intreaba si el....daca Maxi Taxi duce nustiu unde sau ceva cum sa ajunga si el in alta parte...Imi dau seama repede ca nu am gasit mosul bun si merg mai departe cu gandul sa nu mai intreb pe nimeni nimic de frica sa nu ma intrebe ei pe mine cand vine norasa din Spania sau orice altceva.

Mergem ce mergem ..drumul aerisit,necirculat,asfalt curat.Mai mergem putin si in fata noastra se arata maret un drum sau ceva care se vrea drum.Dupa o scurta evaluare ochiometrica ne decidem sa o luam pe acolo.
                                                       Doar copite care au facut Drifturi.
                                                          Nici nu stiu cum sa-l numesc.
                                         Prietenul Alin contempland autostrada animalelor.
De aici incepe greul..Dar greu....sleauri,namoale,santuri adanci care nu se vad...pffuui unde suntem.Apar semne de regret din partea mea,imi spun ca mai bine ma riscam si o luam pe Autostrada...dar nici de gandit nu am prea mult ca incepem amandoi sa facem "Push Bike" prin namoale ca nu mai erau sanse de pedalat.

Si dai si lupta...si lupta si dai...
Ne oprim la o tigara,mai evaluam situatia........ca in poza de jos arata acel "DRUM"
Prin sleaurile alea intra bombeul pana la genunchi in apa.Concert de broaste raiose,soparle si alte lighioane se miscau de zor pe langa noi ca tocmai le invadasem casa lor,teritoriul din Jungla Amazoniana,defapt este la o aruncatura de bat de capitala statului..pfff.

Mai analizam,mai ne gandim si inapoi nu o mai luam.Scuip in san pentru noroc,il mangai usor pe Bucifal si il rog sa ma duca spre cucerirea terenului cu orice pret.

Marele Alexandru Macedon a cucerit toata Europa,Egiptul,Asia,Babilonul....si a ajuns pe al lui Bucifal pana in India...cu acest gand maret pornesc si eu pe al meu Bucifal sa cuceresc mlastinile scarbose si denivelate.

Si dai si lupta si lupta si dai.

In stanga drumului prietenul Alin zareste o cale ferata...celebra cale ferata Bucuresti-Constanta...ne vine ideea sa o luam pe acolo ca macar nu mai e namol sau hartoape..zis si facut.
                                                 Al meu Bucifal cam stanjenit de situatie.
                   Pare ca vrea sa se ridice pe o roata si sa ma arunce pe sa si sa zburdam pe sine.
Si asta facem.zburdam pe sine de cale ferata....Nu pentru mult timp ca striga Alin la mine Baaa...Trenuuu....si chiar venea trenu.Sarim in santuri...si nu ne mai riscam pe sine,mergem prin namoale cum putem ca e cam ca in Ruleta Ruseasca cu sinele,trenurile...

La un moment dat ajungem la o panorama de o acalmie absoluta..Ca de nicaieri apare o miriste unde opresc pentru o poza.
                             Hrana Sufletului sau nustiu cum sa o denumesc altfel aceasta panorama.
O rasplata poate de la divinitati pentru drumul indurat,sau poate odihna la biserica sau poate doar legea recompensei....nustiu insa dupa acel drum indurat merita cu prisosinta o oprire la o astfel de panorama....Mi-am si zis in sinea mea ca pare ca noua imagine Desktop de la Windows 10.

Intr-un final ajungem si la Centura Bucurestiului.O luam spre Militari cu viteza de supersonic...30km/h...mergem,mergem sare noroiul de pe bicle.Prietenul Alin primeste un telefon de la un curier ca este la el in fata si ca tre sa se grabeasca.

Iar evaluez situatia si imi dau seama ca este mult mai tanar si mai in vana si are un ritm mai alert pe asfalt si ii spun ca nu are rost sa mai mergem la trena ca il incetinesc mult...Deja oboseala se acumulase,aveam un ritm foarte scazut.Ne oprim la un Peco unde Alin ia o apa mare si rece si aproape o golim amandoi.

Aproape de Jilava ne despartim si il rog sa mearga la cadenta lui ca il asteapata curierul la usa si eu il intarzii vizibil...deja abia mai ajungeam la 20km/h.

Pe Centura Bucurestiului este groaznic.Tirurile trec milimetric de tine si se formeaza un voblaj de te arunca in toate partile...

Ma rog de al meu Bucifal cu glas ragusit ...hai ,hai,hai ca putem. Insa Bucifal naravasul meu nu merge singur neopintit.Decid sa ma opresc in primul boschet care il vad.
                                                                 Bucifal ranit in orgoliu.
                                                                 Pe Centura in boschete.
Nu exagerez dar la oprirea asta am scuipat 1kg de pamant,praf,muste,tantari si alte buruieni si insecte ce le-am intalnit de-a lungul drumului pe Centura.

Incalec pe Bucifal insa degeaba deja mergeam cu 6-8 km/h..ma depaseau la pas si prostituatele care erau cu zecile de pe centura.Dupa 8 ore de mers doar cu apa simteam lipsa de proteine,glucide....de orice simteam lipsa...mai aveam cam 10km pana acasa.

Brusc in fata mea apare ca din neant un "Miraj" ca cel din desert...Ma apropii si Mirajul era real...se numea Fast Food "Ia-ma Nene"..
                                                          Undeva inainte de Bragadiru.
Deja imi revin cu moralul putin cazut de la oboseala,foame,si mai ales vajjjj-vajjjj-urile tirurilor pe langa mine.
Intru si comand cam ce mancau si ceilalti meseni.Adica cartofi cu maioneza,3 carnati,si o salata de varza plus un suc rece ca muream si de sete.
Imi fac loc la o masa,dau din coate printre doi tiristi si o prostituata si ma apuc sa infulec.
Ma simteam ca in Super Mario.Mancam cate un cartof si simteam ca prind viata....Meniul  a fost ok....12 RON  si 6 lei sucul.Cred ca daca il faceau ei acolo sucul il scoteau la 1,2RON.
..
Am prins energie ca Pegasusul Inaripat si cu al meu Bucifal zbor 8 km spre casa cu 28-30 km/h.

Cam atat arata Ciclocomputerul fata de Bike-Map...78,16 km.

Astea fiind spuse nu pot decat sa adaug ca Lipsa fericirii nu inseamna sa nu fii bogat,nu inseamna sa fii sarac.....inseamna sa nu ai nici un vis de indeplinit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu